Бате Енчо
За контакт Бате Енчо Енчови работи Бате Енчо За Интерзон Е Бате Енчо Не е за гледане Бате Енчо Хубава работа ! Бате Енчо Казах !
Бате Енчо

Консултация за право на детето да играе

начало » Архив събития
27.04.2010

Интернешънъл Плей Асосиейшън (IPA) организира провеждане на консултации, свързани с чл. 31 (Конвенцията на ООН за правата на детето), касаещ правото на детето да играе. Първата консултация се състоя в Йоханесбург (Южна Африка) в края на месец януари. Другите места, където ще се проведе тази инициатива, са Найроби (Кения), Мумбай (Индия), Бангкок (Тайланд), Бейрут (Ливан), Токио (Япония), София (България) и Мексико сити (Мексико).

Основните цели на консултацията са свързани с чл. 31 от Конвенцията на ООН за правата на детето, а именно да се обърне внимание на важността на играта за децата и да се увеличи отговорността на различните държави за спазване на правото на детето да играе.

Като член на IPA, РоСПА – България организира и проведе тази консултация в София. Участниците предварително подготвиха примери от практиката, които посочват нарушения на правата на детето да играе.

Целите на глобалния консултационен проект са:

-      да сформира международна мрежа в подкрепа на чл. 31;

-      да събере конкретни материали, които показват нарушения на правото на детето да играе;

-      да формулира препоръки във връзка с чл. 31.

Благодаря на РоСПА за поканата към мен, актьора "Бате Енчо" и директора на "Палавници" Енчо Данаилов , да съм част от проекта!

 

Кой е по-по-най

Az-deteto.com
Created by ABC Design & Communication